Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικόβλητος Σαμαράς και τα εξαπτέρυγα του τρομοκρατούν

«Ο κ. Σαμαράς επιμένει να εμφανίζεται ως πιστός μερκελιστής»

nd syriza

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τόσο την επίσκεψη στο Βερολίνο όσο και τα όσα ακολούθησαν της δήλωσης Γεωργιάδη.

Στην Κουμουνδούρου αποτιμούν πως αυτό που στην πραγματικότητα προέκυψε από τη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ είναι η δέσμευσή του έλληνα Πρωθυπουργού, για απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος.

Όπως επισημαίνουν για την εφαρμογή αυτή επέμεινε η κ. Μέρκελ και αποδέχτηκε αδιαμαρτύρητα, ο κ. Σαμαράς.

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα υπερθεματίζουν λέγοντας πως την ώρα που ο μερκελισμός αμφισβητείται πλέον ευθέως από πολλούς,όπως ο πρόεδρος της ΕΚΤ ή από ισχυρά κράτη όπως η Ιταλία και η Γαλλία ή από συνέδρια οικονομολόγων με νόμπελ, ο κ. Σαμαράς επιμένει να εμφανίζεται ως πιστός μερκελιστής.

Παράλληλα σχολιάζουν αρνητικά τις δηλώσεις Γεωργιάδη αποδίδοντάς τες σε πανικό της κυβέρνησης.

«Ο πανικόβλητος κ. Σαμαράς και τα εξαπτέρυγά του δεν διστάζουν να τρομοκρατούν ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο τις καταθέσεις του ελληνικού λαού», επισημαίνουν.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως είναι τέτοιος ο πανικός υπό τον οποίο τελεί ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του που δεν διστάζουν να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τις καταθέσεις του ελληνικού λαού.

Τονίζουν δε πως στις δηλώσεις Γεωργιάδη αντέδρασαν τόσο στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όσο και τραπεζικά στελέχη.

Στην Κουμουνδούρου θέτουν άμεσα σε ισχύ μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες, με νομοθετικές πράξεις αλλά και με τη διοργάνωση 13 περιφερειακών συνδυασκέψεων όπου θα συζητηθεί, θα αποκρυσταλωθεί και συγκεκριμενοποιηθεί ανά περιφέρεια, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο οι πτυχές που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ όσο και άλλες όπως πχ εκείνες που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση.

By