Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς θέλει διαίωνιση του μνημονίου

Δεν θα αναγνωρίσει συμφωνίες που δεν έχει εγκρίνει, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

© fosphotos.com | panayiotis Tzamaros
© fosphotos.com | panayiotis Tzamaros

«Ο Αντ. Σαμαράς επιχειρεί να δεσμεύσει την χώρα με διαιώνιση του μνημονίου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή και τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού περί εξόδου της χώρας από το μνημόνιο. Μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει πως «δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του και θα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της».

Ειδικότερα όσον αφορά στην ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση το βράδυ της Παρασκευής, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως η κυβέρνηση βγήκε από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή χωρίς να χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, «πολιτικά, , απομονωμένη και αποδυναμωμένη».

«Είναι χαρακτηριστικές οι φωνές αμφισβήτησης των κ. Σαμαρά-Βενιζέλου, μέσω της πρότασης για κυβέρνηση ειδικού σκοπού» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς, πέρα από τα ήδη τετριμμένα και διχαστικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σαφέστατη αναφορά του κ. Σαμαρά περί του τέλους της διαπραγμάτευσης όπως την κατανοεί ο ίδιος. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η δήλωσή του πως το “ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο”;» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και διερωτάται: «Αλήθεια, τι θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς, όταν θεωρεί πως όλα πάνε καλά και το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ως έχει, εκεί που βρίσκεται; Πως είναι δυνατόν να φεύγεις από το μνημόνιο και να συζητάς για νέα μνημονιακά προαπαιτούμενα και μέτρα, τη στιγμή που δεν ακυρώνεις τα προηγούμενα;».

By