Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται μαθήματα από τον κ. Βενιζέλο»

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον σάλο που έχει προκληθεί γύρω από τον Θεόδωρο Καρυπίδη

karipidis1

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους προκάλεσαν τα αντισημητικά σχόλια του υποψήφιου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, αλλά και η πρόσκλησή του στον Ηλία Κασιδιάρη σε τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιάζει σε τοπικό σταθμό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται μαθήματα σε θέματα που αφορούν τις αντιεθνικιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις του από τον κ. Βενιζέλο και την εναπομείνασα παρέα του» ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου με αφορμή σχόλια του ΠΑΣΟΚ.

«Η προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδη, είναι το πρώτο δείγμα της δήθεν ‘αντιμνημονιακής’ συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου που προτείνει για τον τόπο ο κ. Τσίπρας», είχε σχολιάσει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Ακροδεξιοί, φιλοχρυσαυγίτες, αντισημιτιστές, ρατσιστές … όλοι τίθενται στην υπηρεσία του κ. Τσίπρα για να πάρει την εξουσία. Ας μην αυτοαποκαλούνται Αριστερά, γιατί δεν είναι», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι «ψηφοφόροι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα καταλαβαίνουν γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να συνεργαστεί με τις δημοκρατικές δυνάμεις για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής».

Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η Χαριλάου Τρικούπη ανταπάντησε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως εκτεθειμένος με τις επιλογές του». «Να χαίρονται την υποστήριξη που προσφέρει ο χρυσαυγίτης Κασιδιάρης στον εκλεκτό τους υποψήφιο, κ. Καρυπίδη. Η απρέπεια πάντως και το θράσος δεν συνιστούν πρόταση πολιτικής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

 

 

By