Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο χρόνος στενεύει επικίνδυνα για τη συγκυβέρνηση

«Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν άλλη διαπραγματευτική γραμμή έναντι των δανειστών από αυτήν του καλού μαθητή».

samaras-venizelosAA

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τον τελευταίο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε non paper που φέρει τον τίτλο «Από τις προσδοκίες για αλλαγή του μίγματος πολιτικής… στην επιτάχυνση της», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση «διγλωσσία» τονίζοντας πως «διαμηνύει στο εσωτερικό ότι ήρθε η ώρα αλλαγής της οικονομικής πολιτικής ενώ στην τρόικα υπόσχεται επιτάχυνση της». Παράλληλα επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν άλλη διαπραγματευτική γραμμή έναντι των δανειστών από αυτήν του «καλού μαθητή» που περιμένει επιβράβευση και που προβάλει τον μπαμπούλα του Σύριζα» και σημειώνουν πως «ο χρόνος στενεύει για την συγκυβέρνηση επικίνδυνα».

Μάλιστα τονίζεται στο non paper πως η κυβέρνηση «έχει μόλις ένα εξάμηνο ακόμη να πείσει ότι το μνημόνιο ήταν πράγματι το success story και όχι το βαθύτερο τραύμα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία» και αναφέρουν χααρακτηριστικά «αυτή είναι και η αγωνία τους, είτε στην προσπάθεια εύρεσης 180 βουλευτών, είτε στην προσπάθεια μη καταβαράθρωσης σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές».

Επιπρόσθετα ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος διαρροές των εκπροσώπων της Τρόικας στον τύπο αλλά και δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, διαμηνύει πως «όχι μόνο θα περάσουν τα 5 εναπομείναντα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δις καταμεσής του θέρους (με τις γνωστές διαδικασίες που ουσιαστικά καταργούν τον θεσμικό ρόλο του κοινοβουλίου), αλλά θα πρέπει να επιταχυνθεί η πραγματοποίηση των δεσμεύσεων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο. Δηλαδή, από το 27% των 600 δεσμεύσεων του μνημονίου θα πρέπει τον Σεπτέμβριο να έχουμε φτάσει στο 80%!».

 

By