Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη δεν είναι η απεργία της ΑΔΕΔΥ αλλά η συγκυβέρνηση

«Τρομοκρατούνται εργαζόμενοι για να γίνουν όργανα της μνημονιακής πολιτικής»

syriza660

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση των δικαστηρίων να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωση του, ο τομέας εργατικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «παράνομη» τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και επισημαίνει πως «ο αγώνας χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ενάντια στη δήθεν αξιολόγηση και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για πλήρη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού συνεχίζεται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως επιδιώκει να δημιουργήσει «δεξαμενές υποψηφίων υπαλλήλων προς απόλυση» και να «τρομοκρατήσει εργαζομένους ώστε να μετατραπούν σε πειθήνια όργανα της μνημονιακής πολιτικής» και της καταλογίζει προσπάθεια «ποινικοποίησης των απεργιακών κινητοποιήσεων».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση  αναφέρει χαρακτηριστικά «Για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία του τόπου, κυβέρνηση στρέφεται ενάντια σε τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο(ΑΔΕΔΥ)!

Η προσπάθεια της αυτή όμως απέτυχε. Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία- αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή, ακυρώνοντας, επί της ουσίας, τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς».

 

By