Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Παραμερίζουν τους κοριούς για τις… αράχνες της οικονομίας

Πως σχολιάζει  ανώτατο στέλεχος της Κουμουνδούρου το δημοσίευμα από το Πρώτο Θέμα «Ποιος κοριός τον τσίμπησε (τον Αλέξη Τσίπρα)»

Του Νίκου Ανδριόπουλου

tsiprassyriza«Ανασυγκρότηση των δυνάμεων και επιστροφή στο φλέγον πεδίο της οικονομίας, παρά τις όποιες «σειρήνες», επιδιώκουν να μας εμπλέξουν τεχνηέντως σε άλλα υπόγεια και προμελετημένα μονοπάτια». Αυτό υπογραμμίζει στο thepaper.gr ανώτατο στέλεχος της Κουμουνδούρου, λίγες μόλις ώρες μετά το «χτύπημα» – όπως αποκαλέστηκε -από το Πρώτο Θέμα, για το οποίο κατηγόρησε ευθέως το Μαξίμου. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε περαιτέρω με την συγκεκριμένη εφημερίδα και τον εν λόγω φερόμενο ως εκδότη», προσθέτει.

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κόμματος καλύπτει πλήρως και τον πλέον ανίδεο, σημειώνουν στο περιβάλλον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα «Ποιος κοριός τον τσίμπησε (τον Αλέξη Τσίπρα)».

tsiprasprotothemaΕξάλλου, όπως με φανερό εκνευρισμό παραδέχονταν όλοι στην Κουμουνδούρου, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η κακοστημένη προβοκάτσια που είχε προαναγγείλει με το ρεπορτάζ της η Αυγή, με στόχο αφενός να βλάψει τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά, καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί αλλιώς και αφετέρου να επισφραγίσει την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων.

Σε αυτή τη λογική ήταν και η κατακλείδα στην ανακοίνωση για το Πρώτο Θέμα: «Τέλος, θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως δεν είναι εύκολο να μας κάνουν να ξεχάσουμε πως και φέτος το πετρέλαιο θα είναι πανάκριβο, πως κάποιοι βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν το ένα και μοναδικό τους σπίτι, να μην βρίσκουν δουλειά και να βυθίζονται στην απελπισία».

Πάντως, από το περιβάλλον του αρχηγού του κόμματος αφήνουν ένα μικρό παράθυρο εξελίξεων και δυσάρεστων εκπλήξεων για αυτούς που φωτογραφίζονται ως ιθύνοντες των επίμαχων διαρροών για την Τετάρτη, την ημέρα που θα κληθεί να καταθέσει ο διοικητής της ΕΥΠ, Θ. Δραβίλας, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στροφή στην οικονομία
Εν τω μεταξύ με πολιορκητικό κριό τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις της ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, για τις οποίες κάλεσε σε μαζικές κινητοποιήσεις και την ανάγκη για γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους που θα το καταστήσει βιώσιμο θα επιχειρήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ να φέρουν προ των ευθυνών της την κυβέρνηση, καθώς θεωρούν δεδομένο ότι θα αναγκαστεί να υιοθετήσει επιπρόσθετα μέτρα φοροεισπρακτικού χαρακτήρα και περικοπής συντάξεων. Δεν είναι τυχαίος εξάλλου ο χαρακτηρισμός που αποδόθηκε την Κυριακή στον υπουργό Οικονομικών, «μνημονιακότερος του μνημονίου».

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στην δυσχερέστερη θέση της θητείας του, ενώ η πολιτική κόπωση βουλευτών της συγκυβέρνησης τον έχει οδηγήσει στην. πολιτική απομόνωση. Ενδεικτικό είναι ότι εκτός από την ερώτηση των 55 βουλευτών για το επίδομα θέρμανσης, που αποτέλεσε ευθεία επίθεση στην ηγεσία του οικονομικού επιτελείου, στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου ακούγεται όλο και συχνότερα ότι ο Γιάννης Στουρνάρας επιχειρεί μία σταδιακή «μετεγγραφή» σε έτερο ανώτατο θεσμικό πόστο, που του είναι πιο οικείο.

By