Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Λίγες θέσεις, πολλά παράπονα

Η συγκρότηση της Πολιτικής Γραμματείας πυροδοτεί νέο γύρο εσωκομματικών εντάσεων

syrizaΣτον απόηχο της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της εφορευτικής επιτροπής για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής, δε λείπουν οι γκρίνιες τόσο για αυτούς που δεν εξελέγησαν, όσο και για τη συγκρότηση του νέου 20μελους πολιτικού οργάνου.

Φαβορί για θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να παραμένει ο Δημήτρης Βίτσας, μολονότι δυσαρέσκεια απέναντί του, όπως και απέναντι στον Τάσο Κορωνάκη, εκφράζουν πολλοί από τους υποψήφιους που δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Το κλειδί για τη συγκρότηση των νέων κομματικών οργάνων στο ΣΥΡΙΖΑ κρατά η «Πλατφόρμα 2010», καθώς συμφωνία-πακέτο μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Παναγιώτη Λαφαζάνη φαίνεται να έχει επέλθει σε ό,τι αφορά στις 20 θέσεις της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ανακατατάξεις έφερε το εκλογικό αποτέλεσμα ανάμεσα στα μέλη της «Πλατφόρμας 2010», μετά την εκτίναξη της Ρένας Δούρου, αλλά και τις πληροφορίες που θέλουν το Δημήτρη Παπαδημούλη να μην μετέχει τελικά στην κεντρική πολιτική επιτροπή. Όσο για τους «πασοκογενείς» του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, παραμένουν οι μεγάλοι ηττημένοι και αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση τους τις επόμενες μέρες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By