Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τσίπρας δεν ακολουθεί το παράδειγμα… ΓΑΠ

Θα εκλεγεί πρόεδρος από το συνέδριο και όχι από τη βάση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑΑν και επισήμως δεν έχει τεθεί θέμα εκλογής του Αλ. Τσίπρα απευθείας από την βάση του κόμματος, οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ το συζήτησαν. Και το απέρριψαν (άνευ επαίνων).

Πρακτικά ούτε το επιτελείο του Αλ. Τσίπρα ούτε η Αριστερή Ενότητα (που αποτελεί την πλειοψηφική δύναμη) το έχουν βάλει στην ατζέντα των παρασκηνιακών συζητήσεων ενόψει της ΚΠΕ του Σαββατοκύριακου ή του συνεδρίου του Ιουλίου.

Ωστόσο, ορισμένοι από την ηγετική ομάδα δεν το έχουν απορρίψει, εκτιμώντας ότι θα έδινε δυναμική στο πρόσωπο του Τσίπρα, αλλά και θα μπορούσε να εκπέμψει ένα μήνυμα συσπείρωσης που θα «έσβηνε» την πολυφωνία των διαφορετικών απόψεων – ενδεικτικές είναι οι προσεκτικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε επ’ αυτού σε συνεντεύξεις του ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας την περασμένη εβδομάδα.

Όμως και η Αριστερή Πλατφόρμα (μέσω του Π. Λαφαζάνη) και η «Πλατφόρμα 2010» το ξέκοψαν. Ο Π. Λαφαζάνης είπε (στη REAL NEWS) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει προεδρικοκεντρικό και αρχηγικό κόμμα, ενώ η Πλατφόρμα 2010, που συνεδρίασε την Κυριακή, τάχθηκε υπέρ της εκλογής από το συνέδριο και όχι από τη βάση.

Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ (τουλάχιστον ως προς τον τρόπο ανάδειξης του Προέδρου του).

By