Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Σε μνημόσυνο μετέτρεψε ο Σαμαράς την εκδήλωση της ΝΔ»

Σε άμεση αντεπίθεση πέρασε η Κουμουνδούρου λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να εξαπατήσει τον λαό

tsipras deth-3

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για την πολιτική της, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κυβέρνηση, καθώς δεν κατάφερε ποτέ να γίνει καν αντιπολίτευση.

Δεν έχασε χρόνο η Κουμουνδούρου, καθώς πέρασε στην αντεπίθεση αναφέροντας ότι ο κ. Σαμαράς μετέτρεψε την εκδήλωση σε μνημόσυνο, ενώ έκανε λόγο για ντελίριο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας και κενολογίας.

Με την ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τον λαό μιλώντας με θράσος για ανάκαμψη και έξοδο από την κρίση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Σαμαράς μετέτρεψε την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ σε μνημόσυνο. Αντί να αναλύσει τους άξονες της στρατηγικής του κόμματός του, κατέφυγε σε ένα ντελίριο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας και κενολογίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Απολύτως λογικό, για έναν πρωθυπουργό που έχει συνδέσει την παράταξή του με την πιο παράλογη και αντικοινωνική πολιτική που έχει βιώσει ο τόπος στη μεταπολίτευση και τώρα προσπαθεί με καινούρια ψέματα να μείνει στην εξουσία.

Για αυτό το λόγο, για ακόμα μια φορά, δεν μας διαφώτισε για τον περίφημο “οδικό άξονα” απεμπλοκής από το μνημόνιο. Θα καταργήσει τους 462 εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους, τις 25 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα εκατοντάδες ΠΔ και υπουργικές αποφάσεις που υλοποιούν το μνημόνιο; Για ποιά έξοδο από την κρίση και για ποιά ανάκαμψη έχει το θράσος να μιλά ο κ. Σαμαράς προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό;».

By