Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Σε οριακή κατάσταση η κυβέρνηση για ΔΕΗ και αιγιαλό

Το κλίμα «μυρίζει εκλογές»

syriza

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε οριακή πολιτική κατάσταση τόσο με το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ όσο και για τον αιγιαλό αλλά και με το ασφαλιστικό, καθώς «η κοινωνία θα είναι απέναντι στο σύνολό της» όπως αναφέρθηκε στη σημερινή της συνεδρίαση.

Η ΚΟ του κόμματος έκρινε ότι πρέπει να αυξηθεί η εκλογική ετοιμότητα. Σύμφωνα με κομματική πηγή, στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η άποψη ότι με τις κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η κυβέρνηση θα καταλάβει ότι «αποτελεί μειοψηφία στον λαό» και θα συνειδητοποιήσει ότι η εκλογική ήττα στις ευρωεκλογές, δεν ήταν συγκυριακή, αλλά είχε στρατηγικό χαρακτήρα. Η πηγή τόνισε ακόμα ότι το κλίμα «μυρίζει εκλογές» και θα γίνει πολύ πιο ισχυρό στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η ΚΟ συζήτησε επίσης την τακτική που θα ακολουθήσει εντός και εκτός της βουλής και είναι πολύ πιθανό να ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις απόψεις τους για τη μεγαλύτερη δυνατή διασύνδεση της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας με τις κοινωνικές αντιδράσεις, καθώς εκτιμήθηκε ότι ο λαός μπορεί να συσπειρωθεί γύρω από τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Το δεύτερο μέρος της συζήτησης αφορούσε την υιοθέτηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μετά από ψηφοφορία, ο κανονισμός εγκρίθηκε και προβλέπει ότι στο σύνολό τους οι βουλευτές του κόμματος οφείλουν να εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις και όχι τις προσωπικές ή τις θέσεις της ιδεολογικής τάσης στην οποία ανήκουν.

Με τη θέση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εξαντλεί όλα τα περιθώρια διαλόγου και συνεννόησης με τους βουλευτές του, ώστε να αποφεύγονται τα ακραία μέτρα όπως είναι οι διαγραφές.

By