Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Το success story γκρεμίζεται συθέμελα

«Το success story γκρεμίζεται συθέμελα», υποστηρίζει σε ανακοίνωση του για τις οικονομικές εξελίξεις ο ΣΥΡΙΖΑ.

 syriza

«Το success story γκρεμίζεται συθέμελα», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για τις οικονομικές εξελίξεις

«Η τριπλή αμφισβήτηση από το ΔΝΤ, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Bουλής των κυβερνητικών εκτιμήσεων για την κατάσταση της οικονομίας έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα ή ψεύδεται ασυστόλως», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η μη βιωσιμότητα του χρέους, η ψευδαίσθηση της επιστροφής στις αγορές το 2014, ο αναπόφευκτος –ατελέσφορος νέος δανεισμός, η παράταση της ύφεσης για δυο ακόμη χρόνια και η εκτίμηση για ένα νέο πακέτο μέτρων 6,5 δις αλλά και η αμφισβήτηση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος αποτελούν τα βασικά συμπεράσματα των τριών εκθέσεων .

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη του το 2012 στο περιοδικό «Επίκαιρα» με την τότε ιδιότητα του ως γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ υποστήριζε ότι: «Από το 2013 θα αρχίσει η ανάκαμψη . Τότε θα έχουμε ανάπτυξη 1% » και σχολιάζει ειρωνικά ότι τουλάχιστον είναι συνεπής ως προς την αστοχία των προβλέψεων του.

 «Η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα διαλύει τους επικοινωνιακούς μύθους της κυβέρνησης και δεν εξωραΐζεται με λογιστικές αλχημείας και ευχές », καταλήγει η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι: «Η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι η ακύρωση του μνημονίου και η διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του χρέους όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 σε συνδυασμό με την επίλυση του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με παράλληλη εγκατάλειψη των ακραίων πολιτικών λιτότητας».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By