Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τον Αύγουστο εισηγούνται, τον Δεκέμβριο καταψηφίζουν

Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει τον Αύγουστο την ίδια τροπολογία, που τώρα απορρίπτουν

tsipras_syriza800Βαβέλ επικράτησε χθες στη Βουλή, με τους βουλευτές να αντιδρούν έντονα στις διατάξεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου. Χαρακτηριστικό της κατάστασης, τροπολογία σχετικά με τιςυπό εκκαθάριση ΠΑΕ, που συμπεριλήφθηκε στο σώμα του νομοσχεδίου, προκαλώντας την έκρηξη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!

Το ενδιαφέρον όμως της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι πέντε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν υποβάλει την ίδια τροπολογία τον περασμένο Αύγουστο, με δική τους πρωτοβουλία. Η «επίμαχη» τροπολογία ανέφερε πως όταν μία ΠΑΕ βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης, τις οφειλές τρίτων προς αυτήν θα μπορεί να εισπράττει το δημόσιο.

Την 1η Αυγούστου οι Δημήτρης Στρατούλης, Αναστάσιος Κουράκης, Δημήτρης Γάκης, Γιώργος Πάντζας και Στέφανος Σαμοΐλης είχαν καταθέσει στη βουλή πρόταση τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο προέβλεπε ακριβώς το ίδιο.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Δημήτρη Παπαδημούλη να αντιδράσει έντονα κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, κάνοντας μάλιστα λόγο για «φωτογραφική διάταξη» υπέρ του Δημήτρη Μελισσανίδη και της ΑΕΚ.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει σαν το κλέφτη, στην τούρλα του Σαββάτου, αυτά τα άρθρα παραμένει», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, καταγγέλλοντας ότι το άρθρο 11 αφορά «σύμφωνα με ορισμένους, την ΑΕΚ και τα συμφέροντα Μελισσανίδη», για να ζητήσουν στο τέλος την επαναφορά της!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By