Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τηλεμαχία Σαμαρά – Τσίπρα;

Προσωπική πρόσκληση απηύθυνε  στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Όποτε το επιχείρησε πήρε το μάθημα του» απαντά το Μαξίμου

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Πρόσκληση για τηλεοπτική αντιπαράθεση απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ στην πρόταση Τσίπρα μ” ένα αιχμηρό σχόλιο από την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ.

«Πρώτη φορά βλέπω αρνί να έρχεται μόνο του για σφάξιμο» δήλωσε η κ. Ασημακοπούλου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για την πρόταση του κ. Τσίπρα.

Συνομιλητές του πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκαν για την πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οποτεδήποτε ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε τον πρωθυπουργό, πήρε το μάθημά του. Εντωμεταξύ ας προσπαθήσει να πείσει τους δικούς του«.

Μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε, επίσης, ότι την προσεχή Δευτέρα, θα καταθέσει στη Bουλή το δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «κυβερνητική επικοινωνιακή πολιτική» το λεγόμενα  ότι η Ελλάδα θα βγει σύντομα από την κρίση και κάλεσε τον πρωθυπουργό «είτε στη Βουλή, είτε στην τηλεόραση, με όποιους όρους θέλετε, με όποιους δημοσιογράφους θέλετε, να αναμετρηθούμε με επιχειρήματα και να εξηγήσουμε στον λαό, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, ποιο είναι το όραμα και το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση». «Ανταποκριθείτε κ. Σαμαρά, μην κρύβεστε άλλο» πρόσθεσε.

Σχετικά με το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχέεδίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αργά ή γρήγορα, η χώρα θα οδηγηθεί στη δημοκρατική διέξοδο, όταν ο λαός δώσει τη λύση και δώσει μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σαφή εντολή για την κυβέρνηση σωτηρίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ αρνείται να φέρει στη Βουλή τον αντιρατσιστικό νόμο, ετοιμάζεται να φέρει νόμους για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Αναφερόμενος στους Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους χαρακτήρισε δεκανίκια του Α. Σαμαρά και εκτίμησε ότι εκτίθενται με τις απογευματινές δηλώσεις τους κάθε φορά στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου. Εκτός από τις κόκκινες γραμμές, ξεθωριάζουν και οι γραμμές της ευθιξίας, είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε πόσους άλλους διασυρμούς είναι διατεθειμένοι να αντέξουν προκειμένου να είναι γατζωμένοι στην εξουσία.

Με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι υπό περιορισμό, καθώς δεν μπορεί να καταθέσει νομοσχέδια. Μάλιστα συνέδεσε την πρόταση Δένδια για περιορισμό των διαδηλώσεων και την σχεδιαζόμενη κατάργησης της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, και έθεσε συνολικά θέμα δημοκρατικής λειτουργίας στη χώρα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την ΝΔ ότι κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή, όπως δείχνουν οι χειρισμοί των στελεχών του Μαξίμου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. «Την ώρα που η Χρυσή Αυγή αλωνίζει και απειλεί με σουγιάδες τους πολίτες της γειτονιές, η κυβέρνηση Σαμαρά αρνείται τον αντιρατσιστικό νόμο και ετοιμάζει έναν αντιδημοκρατικό νόμο που θα περιορίζει τις διαδηλώσεις, που αποτελούν κατάκτηση της δημοκρατίας. Θέλουν να θέσουν εκτός νόμου όχι αυτούς που δολοφονούν, αλλά αυτούς που απεργούν» υπογράμμισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By