Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Υποψήφιοι κερδοσκόποι» οι ενδιαφερόμενοι για τον ΑΔΜΗΕ

«Δεν πρόκειται να αναγνωρίζουμε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ» τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση

admhe
Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ μέχρι και απειλές στους υποψήφιους επενδυτές εκτόξευσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τους «υποψήφιους κερδοσκόπους». Ο Αθ. Πετράκος  μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου ενημέρωναν για το θέμα αυτό ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Α. Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός, κάλεσε τους υποψήφιους επενδυτές «να μην πλησιάσουν» και «να καταλάβουν καλά ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία πώληση του ΑΔΜΗΕΑ και καμία ιδιωτικοποίησή του».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να χορέψουν τους επενδυτές στο ταψί εάν τολμήσουν να έρθουν να πάρουν τη ΔΕΗ, μέσα από προσφυγές στα δικαστήρια, ζητώντας αποζημιώσεις.  «Σε έξι μέρες ξεκινάει η προεκλογική περίοδος, οφείλει η κυβέρνηση, στοιχειωδώς γνωρίζοντας και ποια είναι η θέληση του ελληνικού λαού σήμερα, να σταματήσει την κατάπτυστη πράξη της 24ης Ιουλίου 2013 για το ξεπούλημα της στρατηγικότερης υποδομής της χώρας», είπε.
Από την πλευρά του ο Α. Παπαγεωργίου διαβεβαίωσε οτι θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί και θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου. Ο Α. Ζερβός υποστήριξε ότι πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες έχουν διαχωρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ηλεκτρικής ενέργειας ενώ σε πέντε τουλάχιστο δεν υπάρχει δημόσιος έλεγχος. Απέρριψε και τις κατηγορίες για πώληση του ΑΔΜΗΕ έναντι πινακίου φακής, λέγοντας ότι «δεν προκύπτουν από πουθενά οι ισχυρισμοί ότι το  τίμημα για την περιουσιακή του αξία είναι 8 δις ευρώ». Θεώρησε δε, ότι μια λογική τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού στα 450 εκ. ευρώ.
By