Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ καλεί Παπανδρέου για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου και η διαχείριση των απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών κατά το διάστημα που ο ίδιος προΐστατο της ελληνικής διπλωματίας.

papandreougiorgosΟι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στάθης Παναγούλης και Ρένα Δούρου καλούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πάρει σαφή θέση για τις υπερβάσεις που παρατηρήθηκαν.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ζητούν από τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ενημερώσει –μεταξύ άλλων- τη Βουλή εάν προτίθεται να προβεί σε διοικητικό έλεγχο για την σκοπιμότητα υπέρβασης των δαπανών απόρρητων κονδυλίων επί πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος διατήρησε για ένα χρονικό διάστημα και την θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Επικαλούμενοι μάλιστα, στοιχεία που είχε παρουσιάσει σε ερώτηση του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αυξήσει κατά 480% τις απόρρητες δαπάνες σε σχέση με το προϋπολογισμένο ποσό, ενώ είχε ξοδέψει συνολικά 168 εκατομμύρια ευρώ στη διετία 2009-2011.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By