Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συσκέπτονται για την αμυντική βιομηχανία

Μέσα στην εβδομάδα η απάντηση στην τρόικα για ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ

elvoΤελευταία ενημέρωση: 14:15

Διαδοχικές συσκέψεις για το μέλλον αμυντικών βιομηχανιών θα πραγματοποιηθούν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη 1 το μεσημέρι θα μεταβεί στο υπουργείο ο υπουργός Εθνικής άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να συζητήσει με τον Γιάννη Στουρνάρα το θέμα της ΕΛΒΟ.

«Οι αμυντικές βιομηχανίες, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε να αφανιστούν» τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με τον Βέλγο ομόλογό του Πιέτερ ντε Κρεμ.

Στις 4 το απόγευμα αναμένεται συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας Φώφη Γεννηματά για το μέλλον των ΕΑΣ και στη συνέχεια με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου για τη ΛΑΡΚΟ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει μια λύση στο ζήτημα της αμυντικής βιομηχανίας που θα γίνει αποδεκτή από την τρόικα, καθώς εκείνη συνέστησε με e-mail να κλείσουν οι τρεις εταιρίες με πτώχευση.

Ωστόσο το Μαξίμου έχει διαμηνύσει ότι δεν συμφωνεί με μια τέτοια λύση και επιθυμεί την εκκαθάριση εν λειτουργία των τριών εταιρειών. Επ’ αυτού προσπαθεί να πείσει ότι αυτή η επιλογή σε ορίζοντα πενταετίας θα έχει μεγαλύτερη αξία για το Δημόσιο από μια πιθανή πτώχευση.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει πως μέσα στην τρέχουσα θα δοθεί απάντηση στην τρόικα, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, ότι η ελληνική αντιπρόταση είναι εκκαθάριση εν λειτουργία και με βοήθεια από το υπουργείο Άμυνας να βρεθούν τα κομμάτια της αμυντικής βιομηχανίας που είναι βιώσιμα.

Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση άργησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και σημείωσε ότι η αμυντική βιομηχανία και η ΛΑΡΚΟ στοίχισαν τα τελευταία δυο χρόνια 150 εκατ. ευρώ στους φορολογούμενους.

Αν και μίλησε πάντως για εκκαθάριση εν λειτουργία δεν διευκρίνισε πόσοι πρέπει να απολυθούν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By