Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συσκέψεις Βενιζέλου με κομματικά – κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Για φορολογικά, ΕΝΦΙΑ και «κόκκινα» δάνεια

pasok-grafeia-ippokratous

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε συσκέψεις με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του κόμματος, για φορολογικά θέματα, τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά ενόψει της συνάντησης της κυβερνητικής αποστολής με την τρόικα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Χαρ. Τρικούπη, σε σύσκεψη με επίκεντρο τα φορολογικά ζητήματα, ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε για τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη Παρασκευή, με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Επιπλέον, ενημερώθηκε και για τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα των «κόκκινων» δανείων και έδωσε τις κατευθύνσεις ενόψει της αυριανής συνάντησης που θα έχει για το ίδιο ζήτημα η αντιπροσωπεία του κόμματος με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Π. Ρήγας, Φ. Σαχινίδης, Δ. Καρύδης, Χρ. Πρωτόπαπας και Ν. Ταπεινός.

Επιπλέον, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι, ο κ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο του τρίπτυχου που έχει περιγράψει για: «αλλαγή τρόπου επαφής με τρόικα, επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, απεγκλωβισμός από ΔΝΤ και άρα από την τρόικα«, επανέλαβε τη θέση του ότι για πρώτη φορά η συνάντηση γίνεται σε μια ξένη χώρα, δείχνει την αλλαγή σκηνικού. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος προσδιόρισε το βασικό πλαίσιο του ρόλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι, των στελεχών που θα συνοδεύσουν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ την κυβερνητική αποστολή, στην κατεύθυνση της συζήτησης με τους υπουργούς που θα αποτελούν την αποστολή και των παρεμβάσεων και επισημάνσεων για θέματα και θέσεις που έχει το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τα ζητήματα που θα συζητηθούν με την τρόικα, προκειμένου η Ελλάδα να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα συνοδεύσουν την κυβερνητική αποστολή στο Παρίσι, Χρ. Πρωτόπαπας και Κυρ. Πιερρακάκης, τα κυβερνητικά στελέχη του κόμματος οι αρμοδιότητες των οποίων άπτονται των ζητημάτων που θα συζητηθούν στο Παρίσι, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Β. Κεγκέρογλου, καθώς και οι Κ. Τριαντάφυλλος, Φ. Σαχινίδης και Δ. Καρύδης.

By