Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συστάσεις Ανδρουλάκη σε Γεωργιάδη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ συνέστησε στον υπουργό Υγείας να σταματήσει τις φλυαρίες και να προχωρήσει σε έργα

fosphotos.com

 

«Ως ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι στο θέμα της Υγείας δεν χρειάζονται φλυαρίες, αλλά χρειάζεται σχέδιο εκ μέρους του υπουργού Υγείας», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, από την Κατερίνη όπου περιοδεύει.

«Εμείς συναινούμε και στην κινητικότητα και στην ενοποίηση δομών και στην αξιολόγηση δομών και προσώπων, ώστε να ενισχύσουμε την πρωτοβάθμια υγεία, όμως χωρίς φλυαρίες, αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο», επισήμανε σε σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του νομού Πιερίας, ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε το πρωί, στην Αθήνα, με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Επεσήμανε, ακόμα, πως «το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των μεγάλων αλλαγών, αλλά των πραγματικών αλλαγών, αυτών που καλυτερεύουν τη ζωή των πολιτών. Και επειδή ο τομέας της υγείας είναι ο βασικός πυλώνας του κοινωνικού κράτους σε αυτές τις συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης, πρέπει να δείχνουμε μεγάλη ευαισθησία και όχι πυροτεχνήματα. Εμείς αποδείξαμε, και στον τομέα του φαρμάκου, ότι η στάση μας είναι στάση συνέπειας».

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων και τις οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων, λέγοντας: «Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να συναινέσουμε σε άνοιγμα των πλειστηριασμών, διότι ο κύριος λόγος που δίνουμε τη μάχη να μείνουμε στο ευρώ είναι για να μην υπάρξει μια βίαιη αναδιανομή προς όφελος των ισχυρών και εις βάρος των αδύναμων. Διότι αν αλλάξει το εθνικό νόμισμα αυτοί που έχουν τα χρήματα τους έξω θα ωφεληθούν και αυτοί είναι οι ισχυροί. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν θέλουμε και άνοιγμα των πλειστηριασμών».

Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει το «νόμο Κατσέλη», για την περιφρούρηση των συμφερόντων των αδυνάμων και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, και σε περίπτωση που η Τρόϊκα επιμείνει υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο συμφωνίας στην κυβέρνηση ή στην Τρόϊκα σε σχέση με το θέμα των πλειστηριασμών. Θεωρούμε ότι υπονομεύει την προσπάθεια που κάνει η χώρα, για να βγει σε πρωτογενές πλεόνασμα, η επιμονή της Τρόϊκας σε άνοιγμα των πλειστηριασμών και οριζόντιες περικοπές».

Σχετικά με την υπόθεση της Κεντροαριστεράς ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε τα εξής: «Στην Κεντροαριστερά συμμετέχουμε όχι με την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά με την αυτονομία του, σε έναν ειλικρινή προγραμματικό διάλογο ο οποίος θα οδηγήσει σε προγραμματική συμφωνία για να κατέβει ένα ευρύτερο σχήμα, όπως η «Ελιά» στην Ιταλία, στις ευρωεκλογές. Αυτό γίνεται για να υπάρξει ένα εναλλακτικό σχέδιο εξουσίας για τον τόπο, ώστε το ΠΑΣΟΚ να πάψει να έχει το δίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή δεξιά». Να υπάρχει μέσω της Κεντροαριστεράς ένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης, ένας εναλλακτικός πόλος εξουσίας».

Σε ότι αφορά στις δημοτικές εκλογές τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ θα εργαστεί όπως και στις ευρωεκλογές, «αποφεύγοντας την παλαιοκομματική φιλοσοφία του χρίσματος, αλλά στηρίζοντας οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνιών για να εκφραστούν μέσα από προοδευτικά ψηφοδέλτια που θα προτείνουν έναν εναλλακτικό, σύγχρονο μεταρρυθμιστικό τρόπο διακυβέρνησης των τοπικών κοινωνιών»

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

By