Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Το υλικό είναι πολύ καλό, χρειάζεται απλώς να παίζουμε με αυτοπεποίθηση…»

«Είναι σημαντικό το παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

timthumbΟ τεχνικός του Ολυμπιακού αναφερόμενος στον αυριανό αγώνα με τη Γαλατά υποστήριξε: «Έχουμε δύσκολη αποστολή, γιατί πρόκειται για μια επικίνδυνη ομάδα, φύσει επιθετική, με ταλαντούχους παίκτες στο σκοράρισμα και εμπειρία και βαθύ ρόστερ. Χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι σρο πλάνο μας και κυρίως στα αμυντικά καθήκοντά μας. Η άμυνα αποτελεί προτεραιότητα. Πρέπει να δώσουμε έμφαση σε συγκεκριμένα στοιχεία και παίκτες. Έχουμε καταστρώσει τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλουμε τον κόσμο να στηρίξει την καινούργια προσπάθεια».

Οι απαντήσεις του Σφαιρόπουλου σε διάφορα ερωτήματα:

-«Εκείνο που έχει σημασία είναι να βάλουμε τα στοιχεία που θα μας δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρώτη σκέψη μας στο παιχνίδι είναι η άμυνα. Με τρία παιχνίδια την εβδομάδα είναι δύσκολο να βάλεις τα καινούργια στοιχεία, αλλά δουλεύουμε για να κερδίζουμε και να βελτιωνόμαστε ταυτόχρονα. Έχουμε λεπτομέρειες να βελτιώσουμε, θα βάλουμε κι άλλα πράγματα. Πρέπει να βγαίνουμε πιο γρήγορα στην επίθεση και να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία. Θέλει δουλειά η επίθεση σε σχέση τουλάχιστον με αυτό που θέλει να παίζει η ομάδα. Οι αυτοματισμοί είναι θέμα χρόνου για να λειτουργούμε σαν σύνολο».

-«Ο Αρόγιο είναι ο κινητήριος μοχλός και μέσω αυτού θα προσπαθήσουμε να του χαλάσουμε το παιχνίδι».

-«Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες μας. Το υλικό είναι πολύ καλό, χρειάζεται απλώς να παίζουμε με αυτοπεποίθηση. Παρόλο που δεν έχτισα εγώ το ρόστερ είναι από τα καλύτερα καλύτερα. Πάνω απ” όλους βέβαια είναι ομάδα και πρέπει να το δείχνουμε».

-«Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, έχουμε και να ξέρουμε να λειτουργούμε έτσι. Η πρόκριση πάντως θα μας δώσει το περιθώριο να δοκιμάσουμε πράγματα. Θέλω πάντως η ομάδα να παίζει στο μάξιμουμ γιατί ο Ολυμπιακός είναι πρωταγωνιστής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανεξάρτητα αν έχουμε προκριθεί, δοκιμάζουμε ή όχι».

-«Με όλους τους αντιπάλους πρέπει να παίζουμε πιο γρήγορα και να πρέπει να εκμεταλλευόμαστε το τρανζίσιον».

-«Με τον Ερυθρό Αστέρα είχαμε φάσεις μέσα στη ρακέτα, το ίδιο και με τα Τρίκαλα. Θεωρώ ότι υπάρχει τρόπος να εκμεταλλευτούμε τους ψηλούς, όταν γυρίσουν οι τραυματίες θα έχουμε κι άλλες επιλογές. Με τα δικά μου δεδομένα η επίθεση θέλει πολλή δουλειά. Η ομάδα δούλευε καλά, απλά εγώ θέλω διαφορετικά πράγματα».

-«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με πολύ καλό υλικό και δεν θα επικαλεστώ τους τραυματίες. Μπορεί να παίζουμε με τα παιδιά που είναι υγιή. Εύχομαι να μην έχουμε τραυματισμούς, αλλά έχουμε τη δυνατότητα με κάποια τρικ να καλύψουμε τις αδυναμίες μας».

By