Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σφοδρή αντιπαράθεση Βρούτση- Στρατούλη για το ασφαλιστικό

«Δεν πρόκειται μειωθούν οι κύριες συντάξεις, δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας» τόνισε ο υπουργός Εργασίας

stratoulis dimitris

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης –  ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το ασφαλιστικό με τον Γιάννη Βρούτση να διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις και να θιγούν τα όρια ηλικίας και τον Δημήτρη Στρατούλη να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει εκθεμελιώσει το ασφαλιστικό σύστημα.

Ο υπουργός Εργασίας απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι με τις προτάσεις και εξαγγελίες Τσίπρα τινάζει στον αέρα το ασφαλιστικό σύστημα και θέτει σε κίνδυνο τις συντάξεις όλων των Ελλήνων.

«Δεν πρόκειται μειωθούν οι κύριες συντάξεις, δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας και δεν θα ανατραπεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός, δεν θα υπάρξει καμία νέα εισφορά», επεσήμανε σε όλους τους τόνους ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στον γκρεμό το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Δημήτρης Στρατούλης υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Εργασίας δεν είπε τίποτα για τις επικουρικές συντάξεις. «Δεν μας πείσατε ότι δεν θα γίνουν αρνητικές αλλαγές, αντίθετα επιβεβαιώσατε τους φόβους μας, δεν είπατε αν αποδέχεστε ή όχι αυτά που ζητάει η τρόικα με τις συνεχώς θρασύτατες απαιτήσεις της γιατί τα έχετε υπογράψει στα μνημόνια και δεν διαπραγματεύεστε», είπε και αναφέρθηκε στις προτάσεις Τσίπρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ για αποκατάσταση του ασφαλιστικού και των συντάξεων. «Η επικουρική που θα μειώνεται κάθε 3 μήνες και τα εφάπαξ που έγιναν 5 χιλιάδες ευρώ, γι αυτή τη διασφάλιση μιλάτε;», διερωτήθηκε.

Ο Γιάννης Βρούτσης απαντώντας ανέφερε ότι η ταμειακή ισορροπία των ταμείων είναι απόλυτα διασφαλισμένη και ότι ο συντελεστής βιωσιμότητα και νοικοκυρέματος που εφάρμοσε η κυβέρνηση «δεν ξαναδημιουργεί ελλείμματα και διασφαλίζει ότι οι επόμενες γενιές Eλλήνων θα πάρουν και εφάπαξ και επικουρικές» και επιτέθηκε στον Δημήτρης Στρατούλη ότι με αυτά που είπε προσθέτει άλλα 5-6 δις σε όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ. «Πείτε που θα βρείτε τα λεφτά; Σταματήστε να παίζετε με την ελπίδα και τις συντάξεις των Ελλήνων», είπε.

By