Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σχέδιο δολοφονίας του βλέπει ο Σνόουντεν

Ο καταζητούμενος από τις αμερικανικές αρχές, Έντουαρτ Σνόουντεν υποστηρίζει ότι η NSA παρακολουθούσε και άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης εκτός από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ

snowden1
Ο πρώην υπάλληλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν, μίλησε την Κυριακή στη γερμανική τηλεόραση σχετικά με τις αναφορές ότι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης σχεδιάζουν να τον δολοφονήσουν, επειδή διέρρευσε απόρρητα έγγραφα που αφορούσαν στο πρόγραμμα συλλογής πληροφοριών της υπηρεσίας.

Στη συνέντευξη που έδωσε στον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD, ο Σνόουντεν είπε ότι η NSA παρακολουθούσε και άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης εκτός από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Είπε επίσης, ότι νιώθει πως «απειλείται» η ζωή του, αλλά παρόλα αυτά κοιμάται ήσυχος τα βράδια γνωρίζοντας ότι έπραξε σωστά που ενημέρωσε το κοινό για τις δραστηριότητες της NSA. «Είμαι ακόμα ζωντανός και δεν χάνω τον ύπνο μου για ότι έκανα, επειδή ξέρω πως ήταν το σωστό», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στη Μόσχα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By