Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Σχολιαστής στην τηλεόραση ο μεγάλος Οτμαρ Χίτσφελντ

Η αποχώρησή του από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Ελβετίας αλλά και… η συνταξιοδότησή του, ήταν γεγονότα αναμενόμενα. Όλοι το ήξεραν ότι ο Ότμαρ Χίτσφελντ με το τέλος του Μουντιάλ θα αποχωρούσε -τόχε δηλώσει και ο ίδιος…

thumbnail (5)

Όπερ και εγένετο λοιπόν. Ο Χίτσφελντ ανακοίνωσε, αμέσως μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή, την αποχώρησή του. Εγκαταλείπει μάλιστα και την προπονητική. Βγαίνει στη… σύνταξη.

Δεν εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο όμως, καθώς θα συνεχίσει να το υπηρετεί από τη θέση του τηλεοπτικού σχολιαστή.

Ο 65χρονος Χίτσφελντ -με δύο κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, το 1997 με την Ντόρτμουντ και το 2001 με την Μπάγερν, ενώ έχει στεφθεί και 7 φορές πρωταθλητής Γερμανίας- με την ομάδα της Ελβετίας έδωσε το παρόν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 και το 2014.

«Η καριέρα μου ως προπονητής ολοκληρώνεται εδώ. Είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Θα εργαστώ στην τηλεόραση. Ετσι δεν θα χάνω τους υπόλοιπους αγώνες. Έχω μία ήσυχη ζωή μπροστά μου για να ζήσω…», δήλωσε μετά το ματς με την Αργεντινή που το έχασε λίγο πριν τη λήξη του (γκολ του Ντι Μαρία στο 118′).

Νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ελβετίας θα είναι ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία της χώρας. Ο 59χρονος Σέρβος, ο οποίος έχει περάσει και από την χώρα μας ως προπονητής του Ατρόμητου την περίοδο 1999-2000 ήταν μέχρι πρότινος προπονητής της Εθνικής ομάδας της Υεμένης, ενώ έχει κοουτσάρει (σε εθνικό επίπεδο) τις ομάδες της Κίνας (2007-2008), της Σερβίας (2010-2011) και του Ιράκ (2013).

By