Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Σωλ. Κορίνθου: Με «ανοιγμένες» ζημιές στο πρώτο τρίμηνο

Στα 0,9 εκατ. ευρώ τα EBITDA της εταιρίας

solinoyrgeia-korinthou

Στα 3,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ζημιές της Σωληνουργείας Κορίνθου για το α” τρίμηνο του 2014, διευρύνοντας τις απώλειες σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα κατά την οικονομική χρήση του 2013.

Όπως σημειώνει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, «το παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται η Σωληνουργία Κορίνθου εξακολουθεί να πλήττεται σημαντικά, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση των ενεργειακών έργων.

Παράλληλα με τη διατήρηση της ζήτησης σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, η χαμηλή τιμή των πρώτων υλών και η όξυνση του ανταγωνισμού οδήγησε σε σημαντική μείωση των περιθωρίων κέρδους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ διαμορφώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2014 σε 48,5 εκ. ευρώ έναντι 29,8 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Tο μεικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 5,3 εκ. ευρώ έναντι 4,9 εκ. ευρώ πέρυσι, ενισχυμένο κατά 8,5%. Οι ζημιές προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε 0,9 εκ. ευρώ έναντι κερδών 2,3 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 3,2 εκ. ευρώ έναντι κερδών 1,0 εκ. ευρώ πέρυσι.

Τέλος τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε ζημιές 3,3 εκ. ευρώ (ζημιές 0,0269 ευρώ ανά μετοχή) έναντι ζημιών 2,3 εκ. ευρώ (ζημιές 0,0185 ευρώ ανά μετοχή) το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου στις 31/03/2014 διαμορφώθηκε στα 29,8 εκ. ευρώ έναντι 32,5 εκ. ευρώ την 31/12/2013, ενώ τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου διαμορφώθηκαν στις 31/03/2014 σε 151,1 εκ. ευρώ.

Ο Όμιλος ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές σωλήνων παγκοσμίως διαθέτοντας ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων το οποίο συνεχώς διευρύνεται.

Παράλληλα, η ευέλικτη κοστολογική του πολιτική, η υψηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του, καθώς και η νέα υλοποιούμενη επένδυση της μονάδας παραγωγής σωλήνων με τη μέθοδο LSAW, η οποία έχει στόχο τη διείσδυση σε νέες αγορές, αποτελούν τα εχέγγυα ότι η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ θα μπορέσει να απορροφήσει μεγάλο μέρος από την παγκόσμια ζήτηση σωλήνων, απόρροια της αυξανόμενης ανάγκης για ενεργειακά έργα και έργα υποδομών. Βασικός πυλώνας της στρατηγικής του Ομίλου αποτελεί η επέκταση σε νέες αγορές, όπως αυτές της Μεσογείου, του Κόλπου του Μεξικού, της Δυτικής / Ανατολικής Αφρικής, της Βόρειας Θάλασσας και της Μέσης Ανατολής, αγορές στις οποίες αναμένονται σημαντικά νέα ενεργειακά έργα και έργα υποδομής.»

By