Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σωματική επίθεση από Τούρκο αστυνομικό καταγγέλλει δημοσιογράφος του CNN

Αφέθηκε ελεύθερος τελικά ο Ιβάν Γουότσον

Demonstrators set fire to barricades as they clash with riot police during an anti-government protest at Taksim Square in central Istanbul

Η τουρκική αστυνομία άφησε ελεύθερη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου τη δημοσιογραφική ομάδα του CNN που είχε συλληφθεί το πρωί, όταν προσπάθησε να μεταδώσει πλάνα από την πλατεία Ταξίμ που είναι το επίκεντρο των αντικυβερνητικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνους από διαμαρτυρίες για το πάρκο Γκεζί.

Εικόνες που ελήφθησαν από το CNN δείχνουν τον ανταποκριτή του στην Τουρκία Ίβαν Γουότσον να μιλάει απευθείας στην κάμερα από την πλατεία Ταξίμ μπροστά από δεκάδες ένστολους και ντυμένους με πολιτικά αξιωματικούς που έχουν αναπτυχθεί εκεί για να κρατήσουν μακριά από την πλατεία τους διαδηλωτές.

Οι εικόνες δείχνουν έναν αξιωματικό με πολιτικά να πλησιάζει τον Γουότσον την ώρα που ένας άλλος κινείται για να καλύψει τον φακό της κάμερας με το σώμα του.

Στην συνέχεια ο Γουότσον δείχνει την δημοσιογραφική του διαπίστευση και η ομάδα απομακρύνεται από εκεί. Ο ρεπόρτερ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από περίπου μισή ώρα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ένας από τους αστυνομικούς τον χτύπησε με το γόνατο στους γλουτούς.

By