Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σειρά ρυθμίσεων για τα άτομα με αναπηρία από τροπολογία στη Βουλή

Τι προβλέπεται για την καταβολή του ΕΚΑΣ, άλλων επιδομάτων και ρυθμίσεων στη ΔΕΗ στηντροπολογία

vouli-eksoA

Την καταβολή του ΕΚΑΣ στα άτομα με αναπηρία 80% και άνω, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, από φορείς κύριας ασφάλισης που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Επίσης, με την ίδια τροπολογία παρατείνεται μέχρι τις 28/2/2014 η καταβολή των πάσης φύσεως επιδομάτων λόγω αναπηρίας, ενόσω εκκρεμεί η επανεξέταση των επιδοματούχων στις υγειονομικές επιτροπές Κ.Ε.Π.Α., χωρίς υπαιτιότητά τους, καθώς και της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους προαναφερόμενους επιδοματούχους και συνταξιούχους.

Παράλληλα, δημιουργείται στην ΗΔΙΚΑ Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης-Ασφαλιστικής Ικανότητας για το σύνολο των ασφαλισμένων, ενώ προβλέπεται ότι ασφαλισμένοι στον κλάδο σύνταξης του τ. ΤΣΠ-ΑΤΕ, οι οποίοι πραγματοποιούν έως και τις 27/3/2014 από πραγματική εργασία ως υπάλληλοι οποιασδήποτε τράπεζας μέχρι και 500 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και η σχέση εργασίας τους λύνεται μέχρι αυτή την ημερομηνία, να διέπονται ως προς τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης από τις διατάξεις της νομοθεσίας του τ. ΤΣΠ-ΑΤΕ, λογιζόμενου ενιαίου στην ασφάλιση του κλάδου σύνταξης του τ. ΤΣΠ-ΑΤΕ του ανωτέρω πραγματικού χρόνου ασφάλισης που διανύθηκε στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Τέλος, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στη ΔΕΗ και τα νομικά πρόσωπα που δημιουργούνται από αυτή.

Διαβάστε αναλυτικά τις ρυθμίσεις της τροπολογίας εδώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By