Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σόιμπλε για Ελλάδα: Η αλλαγή στο ΥΠΟΙΚ, δεν σημαίνει και αλλαγή πολιτικής

«Είμαστε πρόθυμοι να εξετάσουμε περαιτέρω μέτρα δεδομένου ότι οι όροι θα έχουν εκπληρωθεί», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ακολουθήσει τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα

soible athina fosphotos

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων και μετά το ανασχηματισμό εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, ενώ διαβεβαίωσε την Αθήνα πως το Βερολίνο είναι πρόθυμο να παράσχει πρόσθετη βοήθεια αν χρειαστεί.

Οπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires ο Σόιμπλε μετά μετά τη συνάντησή του με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρο δήλωσε:«Η αλλαγή του έλληνα υπουργού Οικονομικών δεν σημαίνει πως θα υπάρξει και αλλαγή στην πολιτική».

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε   επαίνεσε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες  της Ελλάδας και είπε πως μέχρι στιγμής η χώρα έχει εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις για τη λήψη των «πακέτων» στήριξης από τους διεθνείς πιστωτές.

«Είμαστε πρόθυμοι να εξετάσουμε περαιτέρω μέτρα δεδομένου ότι οι όροι θα έχουν εκπληρωθεί», είπε ο Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ακολουθήσει τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε πως η Ελλάδα παρουσιάζει έλλειμμα χρηματοδότησης αλλά δήλωσε αισιόδοξος πως θα καταφέρει να το «σφραγίσει» χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Προειδοποίησε πως ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας που μαστίζει πολλές χώρες του ευρωπαϊκού νότου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

«Ελήφθησαν θετικά μέτρα από την ΕΚΤ τις προηγούμενες ημέρες που θα προσφέρουν στήριξη σε τράπεζες και επιχειρήσεις», είπε ο Γιαννης Στουρνάρας. Επίσης διαβεβαίωσε πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν στην Ελλάδα και πως ήδη υπάρχουν σημάδια πως αυτές αποδίδουν.

Στις 19 Ιουνίου ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα έχει ραντεβού με τον Β. Σόιμπλε και τους υπολοίπους ομολόγους του στο Eurogroup.

By