Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σόιμπλε: Η Γερμανία δεν έχει ύφεση

«Δεν έχουμε ύφεση στη Γερμανία, έχουμε εξασθένιση της ανάπτυξης»

σοιμπλε

Αρνητικός στα σενάρια για ύφεση της Γερμανικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ακόμη ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι η αδύναμη ανάπτυξη της Ευρωζώνης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης των οικονομιών.

Δεν έχουμε ύφεση στη Γερμανία, έχουμε εξασθένιση της ανάπτυξης”, είπε σε εκδήλωση του Bertelsmann Foundation, η οποία πραγματοποιείται στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Τόνισε δη ότι η Γερμανία πρέπει να δώσει προτεραιότητα στις επενδύσεις.
Ο τρόπος να ενισχυθεί η ανάπτυξη της Ευρωζώνης δεν είναι γράφοντας επιταγές, είπε και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να παλέψει για την ανάπτυξη, λέγοντας ότι θα γίνει σχετική συζήτηση τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, ο Σόιμπλε είπε πως τα τελευταία στοιχεία για τη γαλλική οικονομία βελτιώνονται και τόνισε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Η κατάσταση στην Ευρώπη θα αλλάξει όταν η Γαλλία και η Ιταλία εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις, είπε.

By