Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σόιμπλε: Η ΕΚΤ δεν παρεμβαίνει για υποτίμηση του ευρώ

«Οι οικονομικές προβλέψεις έχουν επιδεινωθεί κάπως αλλά δεν υπάρχει ανάγκη διόρθωσης της δημοσιονομικής πολιτικής»

soimple

Η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει διαβεβαιώσει την Γερμανία ότι δεν προσπαθεί να χειραγωγήσει την συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Reuters ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο πρόεδρος της ΕΚΤ με διαβεβαίωσε στο Μιλάνο ότι η ΕΚΤ παραμένει προσηλωμένη στις συμφωνίες που κάναμε στο πλαίσιο του G7 και G20» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε. «Δεν υπάρχει χειραγώγηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας» πρόσθεσε.

«Ακόμα θυμάμαι την συζήτηση πριν από μερικές εβδομάδες όταν το ευρώ, στο $1,39, ήταν ακριβό. Τώρα είναι λίγο κάτω από το $1,30. Αυτό είναι το περιθώριο που υπάρχει στην αγορά» σημείωσε, λέγοντας πως δεν πρέπει να βγάζει κανείς συμπεράσματα από τις πρόσφατες μεταβολές στην ισοτιμία με το δολάριο.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε πως οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η αδύναμη ανάπτυξη στις ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρνητική επίπτωση στις προοπτικές ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας.

«Οι οικονομικές προβλέψεις έχουν επιδεινωθεί κάπως αλλά δεν υπάρχει ανάγκη διόρθωσης της δημοσιονομικής πολιτικής» τόνισε.

By