Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σόιμπλε: Η Ελλάδα αξίζει σεβασμό

Άξια μεγάλου σεβασμού θεωρεί την Ελλάδα και τους πολίτες της ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Βόλφγανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι η χώρα έχει διανύσει έναν «δύσκολο δρόμο»

scheuble620_291113
Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε αυτός ο δρόμος «απαίτησε πολλά από τους Έλληνες πολίτες» και ως εκ τούτου «αυτές οι προσπάθειες αξίζουν μεγάλο σεβασμό». Επεσήμανε ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί αρχίζουν τώρα να δίνουν καρπούς, ενώ προσέθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης, κυρίως μέσω της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση πιστώσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ από την KfW, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου «οι επιχειρήσεις μπορούν με αυτό (ενν. το κεφάλαιο) να πραγματοποιήσουν επενδύσεις οι οποίες βρίσκονται εδώ και καιρό στην αναμονή και οι οποίες είναι αποφασιστικής σημασίας για τη διατήρηση και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εκπαίδευσης. Η Γερμανία εγγυάται για αυτά τα δάνεια. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στην ίδια κλίμακα».

By