Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σόιμπλε: Η νέα στήριξη στην Ελλάδα θα είναι υπό όρους

«Είμαστε υποχρεωμένοι στο ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στα προγράμματα στήριξης» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

fosphotos
fosphotos

Την πάγια θέση του Βερολίνου, πως νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα γίνει υπό όρους, τόνισε ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε, με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters.

Στη συνέντευξη του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αναφέρει πως «σε περίπτωση που η χώρα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος χρειαστεί επιπλέον χρηματοδοτική ενίσχυση, οι εταίροι της Eυρωζώνης είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, επ’ αυτού δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα».

Ο κ. Σόιμπλε απέρριψε τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν σε βάρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του ρόλου που διαδραμάτισε στο πρόγραμμα ευρωδιάσωσης, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την Ελλάδα. «Έχουμε ισχυρούς λόγους να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι έναντι του ΔΝΤ, το ΔΝΤ συνέβαλε τα μέγιστα στη ενίσχυση της αξιοπιστίας στις αγορές της ευρωπαϊκές πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης».

Συνεχίζοντας, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δηλώνει πως η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη είναι σε φάση ηρεμίας υποστηρίζοντας ότι δεν βλέπει κάποια άλλη χώρα της ευρωζώνης ως υποψήφια για πρόγραμμα βοήθειας. «Δεν βλέπω κανένα που στο απώτερο διάστημα θα χρειάζονταν να υπαχθεί στον (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης), όλες οι τελευταίες πληροφορίες αποδεικνύουν ότι ούτε και η Σλοβενία χρειάζεται ένα τέτοιο ένα πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Σόιμπλε.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις  

By