Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σόιμπλε: Καταστροφική η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Σε μεγαλύτερη απομόνωση οδηγείται το Λονδίνο

 

schaeubleΣτο ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard- επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό παρά τις διαφωνίες για τα όρια των μπόνους των τραπεζιτών που οδηγούν το Λονδίνο σε όλο και μεγαλύτερη απομόνωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Βρετανία εμφανίστηκε απρόθυμη αυτήν την εβδομάδα να δεχθεί την επιβολή περιορισμών στα μπόνους των τραπεζικών στελεχών.

Ο Σόιμπλε, απο την πλευρά του, αναγνώρισε το ενδιαφέρον της Βρετανίας για το θέμα, αλλά τόνισε: «Θα προτιμούσα να μπορούσαν να συμφωνήσουν και οι Βρετανοί γιατί δεν θα ήθελα στο τέλος την έξοδό τους από την Ε.Ε.. Είναι πολιτική της Γερμανίας κανένας να μην υποστηρίζει αυτούς που μπορούν να φανταστούν μια Ε.Ε. χωρίς τη Βρετανία».

Όσον αφορά στη ζημιά που θα προκαλούσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια τέτοια κίνηση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε χαρακτηριστικά: «Προσπαθείστε τότε να εξηγείστε σε έναν Ινδονήσιο: Η Ευρώπη, είναι μια απίστευτα ισχυρή, δυναμική οντότητα, αλλά δυστυχώς δεν είναι σε θέση να κρατήσει ως μέλος της μια χώρα με παγκόσμιο προσανατολισμό όπως η Βρετανία. Αυτή και μόνο η απώλεια της φήμης θα είναι καταστροφική».

 

 

By