Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Σόιμπλε: Μου πρότειναν Grexit πριν από το δημοψήφισμα

«Ένας Έλληνας πολιτικός, για τού οποίο τα δημοκρατικά αισθήματα αμφιβάλω, μού πρότεινε έξοδο από το ευρώ πριν από το δημοψήφισμα, αλλά δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομα του» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Soimple

 

Στις αποκαλύψεις ότι υπήρχε σχέδιο της τότε ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ -αλλά και ότι Έλληνας πολιτικός τού είχε προτείνει έξοδο της χώρας από το ευρώ πριν από το δημοψήφισμα- προέβη την Πέμπτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μετέδωσε το Mega.

«Ένας Έλληνας πολιτικός, για τού οποίο τα δημοκρατικά αισθήματα αμφιβάλω, μού πρότεινε έξοδο από το ευρώ πριν από το δημοψήφισμα, αλλά δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομα του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογες προτάσεις του έκαναν και Ιταλοί πολιτικοί για έξοδο της δικής τους χώρας από την Ευρωζώνη.

«Είχαμε και σχέδιο β’ και γ’ και δ’ για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» επισήμανε δε o κ. Σόιμπλε. «Η θέση της Γερμανίας ήταν σταθερή. Ότι οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη των ελίτ της χώρας» πρόσθεσε.

 

By