Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Σόιμπλε: Τα πάντα όλα, μέσα σε δυο ωρίτσες

 Το πρόγραμμα συσκέψεων του κ. Βόλφκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο οικονομικών, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 6

Του Αντώνη Τάντουλου

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε το «Γερμανικό νούμερο» στο στρατό ή αλλιώς  την σκοπιά από τις 2 το βράδυ μέχρι τις 4 το πρωί, (γιατί άραγε δεν έλεγαν Αμερικάνικο, ή Γαλλικό…), ήρθε λοιπόν η ώρα να μάθουμε και το «Γερμανικό πρόγραμμα» και μάλιστα «δια χειρός» του ιδίου του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών κ. Βόλφκανγκ Σόιμπλε.

Ακούγαμε φυσικά κάποιες ιστορίες από όσους είχαν την τύχη να συναναστραφούν  με Γερμανούς, ενώ και από τον χώρο της αγοράς συχνά πυκνά επιχειρηματίες εξιστορούν ιστορίες ακραίας Γερμανικής πειθαρχίας.

Δείτε λοιπόν το πρόγραμμα συσκέψεων του κ. Βόλφκανγκ Σόιμπλε στο Υπουργείο οικονομικών από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 6, όπου και θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο, συνυπολογίστε πως σε κάθε μισάωρη συνάντηση θα συμμετέχουν εννέα Έλληνες και άλλοι τόσοι Γερμανοί.

Προσθέστε πως τα θέματα συζήτησης είναι όχι μόνο κρίσιμα αλλά και εξαιρετικά πολύπλοκα και βγάλτε συμπέρασμα για το πώς οι Γερμανοί μπορούν να χειρίζονται τέτοια ζητήματα μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Το πρόγραμμα του Βόλφκανγκ Σόιμπλε στο ΥΠΟΙΚ:

—Στις 16:00- 16:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το Ελληνικό Πρόγραμμα Προσαρμογής.

—Στις 16:30-17:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τη δημιουργία Τραπεζικού Ιδρύματος στην Ελλάδα.

—Στις 17:00-17:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την υπογραφή του μνημονίου για τη δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου.

—Στις 17:40- 18:10 θα γίνει η υπογραφή του μνημονίου και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στον 3ο όροφο του ΥΠΟΙΚ.

ΥΓ: Δημοσιογράφοι που είχαν την τύχη να ταξιδέψουν στην Γερμανία την εποχή που η Hochtief  ξεκινούσε να κατασκευάζει το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ακόμη θυμούνται πως μπήκαν το πρωί στο αεροπλάνο και στην κυριολεξία δεν θυμούνται πως γύρισαν το ίδιο βράδυ στην Αθήνα μετά από μια εξαντλητική ξενάγηση σε κάθε γωνιά των κεντρικών εγκαταστάσεων της εταιρείας.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By