Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Φ. Κουβέλης από τον ΠτΔ

Με σκοπό τη συννενόηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους

kouvelis-dimaroooo

Την ανάγκη αναζήτησης κοινού πολιτικού τόπου για τη διαπραγμάτευση του χρέους τόνισε ο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Φ. Κουβέλης ζήτησε από τον ΠτΔ τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει συνεννόηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ επεσήμανε ότι οι πολιτικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις των κομμάτων είναι παραδεκτές στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας, αλλά πρέπει να μείνουν στην άκρη, διότι αλλιώς τα αποτελέσματα θα είναι δυσμενή για την κοινωνία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, πρέπει όλες μαζί οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να διεκδικήσουν «μια διαπραγμάτευση έτσι ώστε να αναδιαρθρωθεί το χρέος, το οποίο δεν είναι βιώσιμο, και εάν δεν υπάρξει αυτή η αναδιαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι προφανές ότι τα δυσμενή αποτελέσματα από ένα χρέος που δεν αναδιαρθρώνεται θα είναι παρόντα και θα είναι σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας».

Πρόσθεσε πως «η τεχνητή πόλωση, η οποία υπάρχει απομακρύνει από την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου».

Ταυτόχρονα και παράλληλα, συμπλήρωσε, πρέπει να εξασφαλιστεί και ένα αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα μας, με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο εσωτερικό της.

Χαίρομαι που ακούω για συνεννόηση παρά τις διαφορές των κομμάτων, απάντησε ο κ. Παπούλιας, επισημαίνοντας όμως πως αυτό χρειάζεται και για τα εθνικά θέματα. Αυτό υποστηρίζω, αυτό είπα και στον Πρωθυπουργό και τον κ. Τσίπρα, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ανταπαντώντας ο κ. Κουβέλης συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως υπάρχει ανάγκη συνεννόησης και για τα εθνικά ζητήματα:

«Και είναι αναγκαίο με το δεδομένο ότι και οι εξελίξεις που σημειώνονται στο Αιγαίο έχουν σχέση με την προκλητική όσο και απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία με τις ενέργειές της προσβάλλει τη διεθνή νομιμότητα, αλλά και την ανεξαρτησία μιας ευρωπαϊκής χώρας, της Κύπρου. Πρέπει και αυτό να αποτελέσει αντικείμενο μιας συνεννόησης εθνικού χαρακτήρα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και τούτο».

By