Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύγκλητος ΕΚΠΑ: Την Δευτέρα ξεκινά «κανονικά» το χειμερινό εξάμηνο

 Νέα συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων πραγματοποιείται σήμερα- Αντιπαράθεση στη Νομική για το άνοιγμα της σχολής

fosphotos.com, Angeliki Panagiotou
fosphotos.com, Angeliki Panagiotou

Νέα συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων πραγματοποιείται σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, κόντρα στην απόφαση της Ομοσπονδίας που ανέστειλε τις κινητοποιήσεις αλλά και της πλειοψηφούσας παράταξης στο ΔΣ που καλεί τους εργαζομένους να προσέλθουν στην εργασία τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών την οποία συγκάλεσε ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

«Ορίζει ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου τη Δευτέρα 16η Δεκεμβρίου 2013 και καλεί στο ενδιάμεσο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να συμβάλει στην επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσω μιας ουσιαστικής συζήτησης με το επίσημο Πανεπιστήμιο, για την άρση συγκεκριμένων τυπικών και πρακτικών προβλημάτων.

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα παραπάνω επιβάλλεται να γίνουν σε ατμόσφαιρα καλής θελήσεως και πίστεως με τη δημιουργία του κατάλληλου ήπιου κλίματος».

«Ζητούμε από τα τμήματα, όλες τις συνιστώσες του πανεπιστημίου και το υπουργείο να βοηθήσουν για να ξεκινήσει η διδασκαλία στις 16 Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική οδός για την άρση του αδιεξόδου» τόνισε από την πλευρά του ο κοσμήτορας της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Μιχάλης Τσινισιζέλης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Σύγκρουση ΔΑΠ- αριστερών σχημάτων στη Νομική 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΑΠ, πάντως, μετά τη γενική συνέλευση που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της ΔΑΠ- από την πλειοψηφία των φοιτητών.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΠ, «για μία ακόμα φορά οργανωμένες μειοψηφίες δε δέχονται το αποτέλεσμα, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κρατήσουν τη Νομική σχολή κλειστή, ενάντια στην απόφαση των πολλών. Όταν όλα τα όργανα του πανεπιστημίου καθώς και η συνομοσπονδία διοικητικών υπαλλήλων ζητούν να ανοίξει το Πανεπιστήμιο,  είναι αδιανόητο κάποιοι να επιμένουν να κρατούν ομήρους χιλιάδες φοιτητές και να μην ανοίγει το Πανεπιστήμιο από την πρώτη στιγμή με την απόφαση των αρμοδίων οργάνων».

Την ανακοίνωση της ΔΑΠ διαψεύδει η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης της Νομικής Αθηνών  λέγοντας ότι «δεν υπήρχε πλαίσιο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά συνεργασία πλαισίων ΔΑΠ και Ανεξάρτητων για ανοιχτή σχολή». Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποκρύπτει πλήρως τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης, συσκοτίζοντας τη διαδικασία και λέγοντας απλώς ότι υπερψηφίστηκε το πλαίσιό της» ανακοινώνοντας νέα γενική συνέλευση στη σχολή την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι εγγραφές των φοιτητών όλων των εξαμήνων, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοετών, για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 θα πραγματοποιηθούν από 11-12-13 μέχρι 15-1-14. Οι Κοσμήτορες των σχολών έχουν τη δυνατότητα να προσδιορίσουν περαιτέρω τις ημερομηνίες εγγραφών ανά εξάμηνο, εφόσον το κρίνουν σκόπιμο, μέσα στην προαναφερόμενη προθεσμία, όπως ορίζεται σε Πράξη του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλου.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τις εγγραφές κάθε Σχολής θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της κάθε Σχολής με ευθύνη της.

Η Σύγκλητος αποφάσισε οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα που θα οριστεί από τους Κοσμήτορες των Σχολών σε συνεργασία με τα οικεία Τμήματα.

Σε κάθε περίπτωση οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, όλων των κατηγοριών και περιπτώσεων, στα Τμήματα του Ιδρύματος θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By