Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σύγκρουση πλοίων ανοιχτά της Άνδρου

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τη σύγκρουση φορτηγών πλοίων ελληνικών συμφερόντων ανοιχτά της “Ανδρου, σήμερα Πέμπτη το πρωί.

container_ship_01901Τα φορτηγά πλοία  ελληνικών συμφερόντων CATHERINE με σημαία Μάλτας και BARU SATU με σημαία Παναμά συγκρούστηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στα ανοιχτά της “Ανδρου. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ρήγμα με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη ροή υδάτων στο CATHERINE, αλλά ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος βύθισης.

Εννέα από τα 23 άτομα του πληρώματος του CATHERINE για λόγους ασφαλείας επιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκαν στην Κάρυστο. Στο άλλο πλοίο που ονομάζεται BARU SATU  και στο οποίο επιβαίνουν 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας, δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν εισροή υδάτων.

Τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος, δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Τα δύο πλοία παραμένουν ακινητοποιημένα και  αναμένεται ρυμουλκό σκάφος για την παροχή βοήθειας. Στη θαλάσσια περιοχή του ναυτικού ατυχήματος παραμένουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού και δύο παραπλέοντα πλοία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By