Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σύγκρουση στη Βουλή για τροπολογία αμνήστευσης δημάρχων

Κόντρα μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Λεωνίδα Γρηγοράκου

fosphotos.com | Μενέλαος Μυρίλλας
fosphotos.com | Μενέλαος Μυρίλλας

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή με αφορμή την αποδοχή από την κυβέρνηση βουλευτικής τροπολογίας που απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες δημάρχους που αποδέχονται στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, το παραδοτέο έργο να διαφέρει, αλλά να είναι παρεμφερές από αυτό που αρχικά προβλεπόταν στη σύμβαση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για «όνειδος» και παραβίαση του Συντάγματος, ζητώντας να μην γίνει αποδεκτή η τροπολογία που υπέγραφε ο Σάββας Αναστασιάδης από τη ΝΔ, ενώ για (ν)τροπολογία μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, καταγγέλλοντας ξεκάθαρη μεθόδευση.

«Δεν μπορούμε όλη μέρα να μένουμε εδώ και να κατηγορούμεθα για όνειδος και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, είναι μια απόλυτη δικαιολόγηση της Χρυσής Αυγής εδώ μέσα, τους δίνετε επιχειρήματα», είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ. κατέληξε.

Ο Σάββας Αναστασιάδης υποστήριξε ότι με την ρύθμιση αυτή «γίνεται πιο ευέλικτη η υπηρεσία» και αρνήθηκε ότι η κάθε τροπολογία που καταθέτει ένας βουλευτής, πάει να καλύψει παρανομία ή πονηριά. «Αλίμονο, κανείς βουλευτής δεν θα το ήθελε», είπε.

Στην πρόθεση της κυβέρνησης να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τους δήμους, απέδωσε την αποδοχή της τροπολογίας ο Λεωνίδας Γρηγοράκος , σημειώνοντας πως δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι κρύβεται κάτι από πίσω. «Αν μου είχε περάσει θα δεχόμουν την απόσυρσή της», κατέληξε.-

By