Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύλληψη κατασκόπων στο Ιράν

Ξένοι πράκτορες που σκόπευαν να συλλέξουν πληροφορίες

iran-puriniko-ergostasio-mpouser

Στην σύλληψη «κατασκόπων» στην επαρχία Μπουσέρ προχώρησαν οι ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πληροφοριών Μαχμούντ Αλαουί.

«Χάρη στην επαγρύπνηση των δυνάμεων του υπουργείου που ελέγχουν τις κινήσεις των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών, συνελήφθησαν κάποιοι πράκτορες που σκόπευαν να συλλέξουν πληροφορίες για ξένους», δήλωσε ο Αλαουί στο πρακτορείο ειδήσεων Fars χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

«Αυτή η επαρχία είναι το οικονομικό, βιομηχανικό, στρατιωτικό, εμπορικό και πυρηνικό κέντρο της χώρας και έχει μια ειδική θέση σε εθνικό επίπεδο», πρόσθεσε ο υπουργός στη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή.

Ο Αλαουί δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι συνελήφθησαν, ούτε ποιες είναι οι χώρες για τις οποίες φέρονται να εργάζονται. Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού του Μπουσέρ ολοκληρώθηκε από τη Ρωσία έπειτα από πολλά χρόνια καθυστέρησης και παραδόθηκε επισήμως στο Ιράν τον Σεπτέμβριο του 2013.

Τον Σεπτέμβριο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (OIEA) είχε δηλώσει ότι το Ιράν απέτρεψε πολλές απόπειρες στρατολόγησης ιρανών πυρηνικών επιστημόνων και δολιοφθοράς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών.

By