Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συλλήψεις στην υπόθεση Καρέλι

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι

fylakes

Στη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας προέβησαν άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά τις διώξεις που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης, για τρία κακουργήματα που αφορούν στον θάνατο του βαρυποινίτη Ιλια Καρέλι.

Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν συλληφθεί τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πρόεδρο των Εσωτερικών Φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη που νοσηλεύεται, από τη Δευτέρα το απόγευμα, στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Αναμένεται σύντομα και η σύλληψη των υπολοίπων τεσσάρων σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης

Νωρίτερα, ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος 14 σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας Σερρών, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου σωφρονιστικού υπαλλήλου από τις φυλακές Μαλανδρίνου και αστυνομικών από το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, ασκήθηκαν από τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αμφισσας Νίκο Αντωναράκη για τον βασανισμό και τον θάνατο του βαρυποινίτη Ιλια Καρέλι.

fylakes

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τρία κακουργήματα, για βασανιστήρια με αποτέλεσμα τον θάνατο, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και βασανισμό.

Η δίωξη στρέφεται σε βάρος συγκεκριμένων υπαλλήλων από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ενώ στο στάδιο της ανάκρισης, που θα ακολουθήσει, θα προσωποποιηθούν οι ποινικές ευθύνες για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου και των αστυνομικών του Α.Τ. Ιτέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασανιστήρια στον αλβανό βαρυποινίτη ομολόγησε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Νιγρίτας.

By