Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σύλληψη 52χρονου «γιατρού» για εξαπάτηση

Προσποιούταν τον γιατρό και αποσπούσε χρηματικά ποσά

giatroi600_111113

Έναν 52χρονο που προσποιούταν τον γιατρό στην Κατερίνη και αποσπούσε χρηματικά ποσά συνέλαβαν στην Ασφάλεια της πόλης. Συνολικά δεκαέξι περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών εξιχνιάστηκαν τους τελευταίους δύο μήνες στην Κατερίνη.

Ο 52χρονος άνδρας συνελήφθη για απάτη σε βάρος μιας 46χρονης, από την οποία και απέσπασε διαδοχικά χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι θα μεσολαβούσε για τον προγραμματισμό χειρουργικής επέμβασης, παριστάνοντας τον γιατρό δημόσιου νοσοκομείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ο συλληφθείς φέρεται να εξαπάτησε με αυτόν τον τρόπο άλλους δεκατέσσερις πολίτες, λέγοντας ότι θα μεσολαβούσε για τον προγραμματισμό διάφορων χειρουργικών επεμβάσεων, εξετάσεων και ραντεβού, ενώ με την ίδια ιδιότητα εξαπάτησε έναν πολίτη δηλώνοντας ότι θα μεσολαβούσε για να προσληφθεί σε κλινική συγγενικό του πρόσωπο.

Ακόμα, προσπάθησε να εξαπατήσει ιδιοκτήτη καταστήματος ιατρικών ειδών, με το πρόσχημα ότι θα μεσολαβούσε μεταξύ αυτού και των ασθενών του για την προμήθεια ειδών από το κατάστημά του πρώτου, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από τις αρχές Μαΐου έως σήμερα, ο 52χρονος απέσπασε από τα θύματα διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία ξεπερνούν το ποσό των 1.250 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης διενεργείται προανάκριση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης προκειμένου να απολογηθεί.

By