Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύλληψη 65χρονου για τα πυρομαχικά στον Χολαργό

Αναζητείται ο 67χρονος αδερφός τους

astynomiaΔύο αδέλφια, 65 και 67 ετών, κατηγορούνται για τον μεγάλο αριθμό σφαιρών και όπλων, που βρέθηκαν χτες σε αποθήκη διαμερίσματος, στον Χολαργό, και ακολούθως και σε άλλο διαμέρισμα στα Πετράλωνα.

Το διαμέρισμα στον Χολαργό ανήκει στον 65χρονο, ο οποίος είναι συνταξιούχος μηχανολόγος και συνελήφθη, ενώ το διαμέρισμα στα Πετράλωνα ανήκει στον αδελφό του, ο οποίος αναζητείται.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από μια καταγγελία στην αστυνομία ότι στην αποθήκη του διαμερίσματος στον Χολαργό υπήρχαν πολλά πυρομαχικά. Οι αστυνομικοί που πήγαν εκεί, βρήκαν πολλά κουτιά με σφαίρες και λίγο αργότερα συνέλαβαν τον 65χρονο, ενώ ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του αδελφού του, όπου εκεί βρέθηκε μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και όπλων.

Συνολικά στα δύο σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 11.055 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 άδειοι κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, 7 γεμιστήρες διαφόρων τύπων όπλων, 3 πιστόλια, 2 περίστροφα, ένα δίκαννο, ένα μαχαίρι-στιλέτο τύπου πεταλούδα, ένα ξίφος, 34 κροτίδες, 2 φωτοβολίδες, μία στρογγυλή σφραγίδα με το ελληνικό εθνόσημο και τα άλλα χαρακτηριστικά αλλοιωμένα, 2 μεταλλικά βέλη, 2 ραβδωτές κάννες πιστολιού άνευ ενδείξεων και 2 λαβές πιστολιών.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανότατα ο 67χρονος που αναζητείται -και ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για αρχαιοκαπηλία και άλλα αδικήματα- εμπορευόταν τα πυρομαχικά.

Ο 65χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By