Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σύνηψαν «συμβόλαιο θανάτου» για τον 43χρονο γαμπρό τους

Το σχέδιό τους, στο οποίο εμπλέκονταν συνολικά πέντε άτομα, αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της Βέροιας, οι οποίοι εκτιμούν ότι έχουν συλλάβει όλους τους εμπλεκόμενους το τελευταίο διήμερο

astynomia

«Συμβόλαιο θανάτου» για τον 43χρονο γαμπρό τους, υπήκοο Αλβανίας, φέρεται να σύναψε τον περασμένο Μάρτιο ένα ζευγάρι Ελλήνων στους Γεωργιανούς Ημαθίας, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ανέθεσαν το φόνο σε 48χρονο, επίσης ημεδαπό, έναντι χρηματικής αμοιβής 2.500 ευρώ.

Το σχέδιό τους, στο οποίο εμπλέκονταν συνολικά πέντε άτομα, αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της Βέροιας, οι οποίοι εκτιμούν ότι έχουν συλλάβει όλους τους εμπλεκόμενους το τελευταίο διήμερο.

Μάλιστα, της αρπαγής του 43χρονου, που συνέβη στις αρχές Αυγούστου, είχε προηγηθεί απόπειρα απαγωγής της 30χρονης συζύγου του από τον ίδιο δράστη. Η σορός του άτυχου άντρα δεν έχει ακόμη βρεθεί, όπως όμως προκύπτει από μαρτυρίες είναι νεκρός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, όλα ξεκίνησαν στις 2 Αυγούστου, όταν συγγενικό πρόσωπο του 43χρονου δήλωσε την εξαφάνισή του.

Ακολούθησαν έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις δύο παραπάνω υποθέσεις πέντε ημεδαποί, ηλικίας 48, 36, 54, 48 και 53 ετών (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα αντίστοιχα), οι οποίοι συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε, τον περασμένο Μάρτιο, το ανδρόγυνο ηλικίας 54 και 53 ετών, αποφάσισε για προσωπικούς λόγους να προβεί στην ανθρωποκτονία του γαμπρού τους. Την τέλεση της εγκληματικής ενέργειας ανέθεσαν έναντι αμοιβής στον 48χρονο, ύστερα από υπόδειξη – διαμεσολάβηση άλλου 48χρονου, φιλικού τους προσώπου.

Ο 48χρονος που ανέλαβε την ανθρωποκτονία, εντόπισε στις 2 Αυγούστου τον άτυχο άντρα, σε συνεργασία με έναν 36χρονο. Ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του θύματος, τον μετέφεραν σε δικό τους όχημα και έκτοτε αγνοείται.

Ο 48χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας.

By