Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο;»

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης όταν μέλη της Χρυσής Αυγής θέλησαν να μοιράσουν τρόφιμα στο Σύνταγμα.

Παναγιώτης Τζάμαρος
Παναγιώτης Τζάμαρος

Επεισόδια μικρής έντασης σημειώθηκαν το πρωί στο Σύνταγμα, όταν δυνάμεις της Αστυνομίας παρενέβησαν για να αποτρέψουν τη διανομή τροφίμων που είχε προαναγγείλει η Χρυσή Αυγή.

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, που είχε δηλώσει την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη εκδήλωση, αρνήθηκε να παραχωρήσει την πλατεία Συντάγματος στη Χρυσή Αυγή, για διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες. Για τον λόγο αυτό στο σημείο μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που εμπόδισαν στο φορτηγό με τα τρόφιμα να προσεγγίσει στο σημείο.

Στη συνέχεια, περίπου 40 μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών και έκλεισαν η λεωφόρος Αμαλίας και η λεωφόρος Βασ. Σοφίας.

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε μετά τις 8 το πρωί, όταν άνοιξαν και οι δρόμοι, ενώ δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος της Αθήνας σημείωσε ότι «δεν θα περάσει η λογική του τσαμπουκά» που επιλέγει η Χρυσή Αυγή.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής επιχείρησε να τον χτυπήσει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα 12χρονο κορίτσι που βρισκόταν στο σημείο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής οπλοφορούσε.

 


 

By