Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σύριος αντάρτης τρώει την καρδιά νεκρού στρατιώτη! (βίντεο εξαιρετικής βιαιότητας)

Διεθνής οργή για το συγκλονιστικό βίντεο – Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ταυτοποίησε τον δράστη.

syrian rebels 01Ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένας Σύριος αντάρτης να κόβει και να τρώει την καρδιά ενός νεκρού στρατιώτη, έχει προκαλέσει την διεθνή φρίκη και καταδίκη.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδράζεται στις ΗΠΑ, ταυτοποίησε το Σύριο αντάρτη ως τον Abu Sakkar και κρίνει τις ενέργειές του ως εγκλήματα πολέμου. Ο κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης της Συρίας δήλωσε ότι ο Abu Sakkar και η ομάδα του θα προσαχθούν σε δίκη.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, είναι ένα από τα πιο φρικαλέα όλων όσων έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία δύο χρόνια στη Συρία δηλώνει ανταποκριτής του BBC στη Βηρυτό.

Δείτε το κατάλληλο μόνο για ενήλικες βίντεο:

Ο ΟΗΕ υποστηρίζει ότι 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την εξέγερση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011. Το Ηνωμένο Βασίλειο με βάση το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε πάνω από 80.000 ανθρώπους.

Πολλοί Σύριοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους και πάνω από ένα εκατομμύριο έχουν καταχωρηθεί επίσημα ως πρόσφυγες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, με τουλάχιστον 300.000 να εκτιμάται ότι ζουν στην Τουρκία.

Η  Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι απηύθυνε πριν λίγες μέρες έκκληση για επείγουσα διεθνή δράση ώστε να τεθεί ένα τέλος στην αιματοχυσία στη Συρία, μετά από τις μαρτυρίες για σφαγές που διαπράχθηκαν πρόσφατα από τα στρατεύματα της Δαμασκού και τους συμμάχους τους.

By