Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύσκεψη Αβραμόπουλου – Κικίλια για το μεταναστευτικό

«Κοινός μας στόχος είναι η επόμενη χρονιά να βρει μια Ελλάδα πολύ διαφορετική»

20s10kikilias1-thumb-large

Το μεταναστευτικό συζήτησαν σε συνάντηση τους ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε δίκαιη μεταχείριση και όχι διαφορετική αντιμετώπιση της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, αλλά βοήθεια για να μάθει η Ευρώπη το πρόβλημα της χώρας.

Η Ελλάδα και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ήταν ο πρώτος σταθμός του κ. Αβραμόπουλου, με τη νέα ιδιότητα του, στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκίνησε, μετά τη χθεσινή σύσκεψη των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Παρίσι, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Το μεσημέρι, ο κ. Αβραμόπουλος με τους συνεργάτες του, συμμετείχαν σε ευρεία δίωρη σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με τον κ. Κικίλια, την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου, την ηγεσία και στελέχη της ΕΛΑΣ.

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ, έμαθε ότι ο νέος Επίτροπος δεν έχει αποδοχή μόνο στην Ευρώπη και μεταξύ των συναδέλφων του, αλλά και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Να βοηθήσετε να αντέξει η ελληνική κοινωνία τις προκλήσεις, υπογράμμισε ο υπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο και τόνισε:
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητά από εσάς να μεριμνήσετε υπέρ της χώρας, αλλά αντίθετα ζητά να είστε δίκαιος και να βοηθήσετε έτσι ώστε η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, με την αθρόα εισροή παράνομων μεταναστών να γίνει κτήμα γνώσης σε όλη την Ευρώπη».

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στη θωράκιση της χώρα, στις δομές πρώτης υποδοχής και επαναπροώθησης, αλλά επισήμανε ότι «ενδεχομένως να χρειαστεί να αναθεωρηθούν κάποιες πτυχές της Συνθήκης του Δουβλίνου».

Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα των προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες και τόνισε:

«Δεχόμαστε τους πρόσφυγες απο εμπόλεμες ζώνες στην γύρω περιοχή, κάτι που είναι μείζον ανθρωπιστικό θέμα, στο οποίο η Ευρώπη δεν μπορεί να γυρίσει το κεφάλι, να κλείσει τα μάτια».

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, δήλωσε ότι η μετανάστευση και η οικονομία είναι τα σοβαρώτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τόνισε ότι Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα και «η πρόβλεψη για το μέλλον, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, είναι θετική για τη χώρα». «Κοινός μας στόχος είναι η επόμενη χρονιά να βρει μια Ελλάδα πολύ διαφορετική» κατέληξε ο νέος Επίτροπος.

By