Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι αρχηγοί αποφασίζουν για την τύχη του αντιρατσιστικού

Σε εξέλιξη η σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, μετά από αίτημα του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

venizelos kouvelis samaras

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε το αίτημα του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος του τηλεφώνησε την προηγούμενη εβδομάδα και συζήτησε μαζί του το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να υπάρξει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το θέμα αυτό, ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά και σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να πετάξει ουσιαστικά στον κάλαθο των αχρήστων το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, λόγω αντιδράσεων, οδηγεί τις τελικές αποφάσεις σε επίπεδο των τριών πολιτικών αρχηγών.

Νωρίτερα στις 2 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει την άμεση επίλυση διαφορών για το νομοσχέδιο, ενώ η ΔΗΜΑΡ έχει ζητήσει την άμεση κατάθεση του στη Βουλή.

Στον αντίποδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, αλλά και κύκλοι της ΝΔ, έχουν εκτιμήσει πως το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι «επαρκές» για την αντιμετώπιση ρατσιστικών φαινομένων.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως εμμέσως υποβαθμίζουν το θέμα της συνάντησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το sms που εστάλη στους διαπιστευμένους κυβερνητικούς συντάκτες αναφέρει ότι η συνάντηση είναι στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των τριών αρχηγών: «Στο πλαίσιο των τακτικών τους επαφών, τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου».

 

By