Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη για τη λύση στον καταυλισμό των Ρομά

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί μετά την απόφαση για κατεδάφιση του καταυλισμού

roma-A

Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου, του γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, του εισαγγελέα και του προέδρου των αθίγγανων, προκειμένου να βρεθεί λύση και να εξομαλυνθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί, στον καταυλισμό των Ρομά κοντά στο Νομισματοκοπείο, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να κατεδαφιστούν 12 ακατοίκητα παραπήγματα και να απομακρυνθούν κάποια στιγμή οι Ρομά που μένουν εκεί, περίπου 40 χρόνια.

Η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα και σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, είχε οριστεί η ημέρα που θα μετέβαινε συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας για την κατεδάφιση των παραπηγμάτων. Από χθες το βράδυ, όμως, οι Ρομά του καταυλισμού βρίσκονται σε κινητοποίηση αντιδρώντας στην απόφαση, ενώ σήμερα, από νωρίς το πρωί, άναψαν φωτιές στη λεωφόρο Μεσογείων, καίγοντας λάστιχα και κάδους απορριμάτων. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, εισαγγελέας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του δήμου, ενώ υπήρξε ένταση και από την πλευρά κατοίκων της περιοχής που ζητούν την απομάκρυνση των ρομά, από οικόπεδα που είναι ιδιωτικά.

Σημειώνεται ότι για τη μετεγκατάσταση των ρομά έχει βρεθεί χώρος στην περιοχή του όρους «Πατέρα» στα Μέγαρα, ο οποίος όμως θεωρείται ακατάλληλος, ενώ από την πλευρά του δήμου έχει προταθεί να βρεθεί πρώτα κατάλληλος χώρος και να ακολουθήσει η μεταγκατάσταση καθότι πολλοί από τους ρομά είναι δημότες Χαλανδρίου και τα παιδιά τους πηγαίνουν στα σχολεία της περιοχής.

By