Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη Κεφαλογιάννη – ΥΠΕΞ

Για τη διακοπή της λειτουργίας του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου

tourist

Οι ενέργειες σχετικά με τη διακοπή της λειτουργίας του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Τουρισμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Παναγιώτης Μίχαλος, ο Γενικός Γρμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις που υπάρχουν, αλλά και τα επόμενα βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Μετά τη συνάντηση η υπουργός Τουρισμού δήλωσε:

«Το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, πάντα σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τις διπλωματικές αρχές μας στη Μόσχα, διαχειρίζονται με υπευθυνότητα το θέμα που έχει προκύψει με το ρωσικό τουριστικό γραφείο.

Στην υπόθεση αυτή σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η ελληνική τουριστική αγορά, διασφαλίζοντας μέχρι στιγμής τη διαμονή των τουριστών αλλά και τις ροές επιστροφής τους.

Η Ρωσία ήταν και είναι για την Ελλάδα μια ιδιαίτερα σημαντική τουριστική αγορά με άριστες διμερείς σχέσεις.

Ο ελληνικός τουρισμός και σε αυτή την περίπτωση, επιδεικνύει το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ωριμότητας που τον διακρίνει.«

By