Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις εκκρεμότητες

Παραβρέθηκαν οι κ. Γ.Στουρνάρας και Κ.Χατζηδάκης, Ν. Μηταράκης και Θ.Σκορδάς

Megaro MaximouΚυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, στην οποία παραβρέθηκαν οι κ. Γ.Στουρνάρας και Κ.Χατζηδάκης, Ν. Μηταράκης και Θ.Σκορδάς και εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Δύο μεγάλα «αγκάθια» βρίσκονται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, η οποία, πλέον επανέρχεται στην Αθήνα μετά το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τα δύο «αγκάθια» αφορούν την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Έτσι, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας – ο οποίος, αμέσως μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, χθες, δήλωσε ότι «δεν τα βρήκαμε» και στόχος, πλέον, είναι «τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου»-, θα μεταβεί στη συνεδρίαση του Eurogroup χωρίς συμφωνία με την τρόικα στις αποσκευές του. Η κυβέρνηση επιδιώκει τώρα να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις πριν από την 1η Ιανουαρίου 2014, ώστε να μην υπάρχουν ανοικτά μέτωπα με τους δανειστές κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε χαρακτηριστικά, πως για να μην έχει υπάρξει κατάληξη μέχρι τώρα, υπάρχουν διαφορές. «Πιέζουμε να υπάρξει κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερη, χωρίς αυτή η κάλυψη να αφορά μπαταχτσήδες και ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τις ρυθμίσεις για να μην πληρώνουν», τόνισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By