Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει τρόικας

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο οικονομικό επιτελείο ενόψει της νέας συνάντησης Στουρνάρα – τρόικας την Κυριακή

FOSPHOTOS

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 6 το απόγευμα, σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των νέων επαφών με την τρόικα την Κυριακή.

Στη σύσκεψη μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Tο δημοσιονομικό κενό και ο προϋπολογισμός του 2014, η τελική συμφωνία για την τύχη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, τα διαρθρωτικά ζητήματα της απελευθέρωσης των προϊόντων και των υπηρεσιών και τέλος η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της νέας συνάντησης της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο υπουργός πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup, ότι θα επέλθει συμφωνία με την τρόικα μέχρι το τέλος του έτους και είπε ότι τα μέτρα που θα προτείνει η ελληνική πλευρά θα είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα και θα αντιστοιχούν σε 1,3 δισ. ευρώ ή 0,7% του ΑΕΠ.

Από που θα προκύψουν; Από τη συλλογή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, τη μείωση των δαπανών σε ΔΕΚΟ και πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις συγχωνεύσεις οργανισμών κυρίως στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας και την αυστηρή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, με την επιβολή ποινών σε όσους το παραβιάζουν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By